Studija stanja

Nakon opsežnog rada koji je uključivao terenska istraživanja, proučavanje objavljenih kataloga i publikacija, razgovore s čuvarima privatnih zbirki te blisku suradnju s projektnim partnerima, s ponosom objavljujemo da smo uspješno mapirali značajan dio kulturne baštine Međimurja. Ovim projektom povezane su tradicije naroda Hrvatske, Mađarske i Slovenije, ističući zajedničko kulturno naslijeđe koje ove zemlje dijele.

Ovo multidisciplinarno istraživanje nije bilo samo dokumentacijski zadatak, već putovanje kroz povijest, kulturu i umjetnost koje premošćuje prošlost i sadašnjost, ističući šarenilo i ljepotu narodnih nošnji Međimurja. Projekt je obogatila suradnja s različitim institucijama, muzejima, etnolozima, kustosima i stručnjacima različitih profila, čiji su doprinosi bili ključni u uspjehu ovog pothvata.

Nastavljamo raditi na stvaranju inovativne publikacije, koja će biti obogaćena fotografijama i video zapisima dijelova narodne nošnje. Cilj ove publikacije je ne samo dokumentirati, već i oživjeti kulturnu baštinu, pružajući čitateljima jedinstveni uvid u bogatstvo i raznolikost naše zajedničke kulturne povijesti.